Mi a küldetésünk a fa nyílászárókkal?

 

A természetesség ebben a korban mindennél előrébb való. Az organikus, természetes dolgok ugyanis egészen más életkörnyezetet teremtenek Nekünk. A természetes dolgok mindig egészséges környezetet hoznak létre köröttünk. A hétköznapokban az ételeinktől kezdve, a ruhaviseletünk át, a használati tárgyakig nagyon sok „mű” vagy „gyors” eljárással készített dolog vesz minket körül.

Nem természetesek, hanem inkább kémiai úton előállítottak az ételeink. A szervezetünknek ezek bevitelével sokkal kisebb lesz az ellenálló képessége. Egyre többféle és egyre gyorsabban terjedő, betegség vírus az, amellyel szembe kell néznünk. A ruháinkban is nagyon sok a szintetikusan előállított anyag. Ennek és az étkezésnek is köszönhetően egyre többféle allergiával kell szembenéznünk. A bőrünk egyre több veszélynek van kitéve, s nemcsak a ruháink, hanem a kozmetikumot miatt is. A használati tárgyaink sokszor ahelyett, hogy valóban időt takarítanának meg nekünk, inkább csak időt rabolnak el. Elektronikus, szórakoztató eszközök, amelyek lekötik a figyelmünk, a valódi szemlélődés, vagy az alkotás igazi öröme helyett. Gyors ételeket hozunk létre velük, amelyek az éhséget eloltják, de nem nyújtanak olyan gasztronómiai élményt, amit a nagyszülők konyháiban tapasztaltunk meg. S ezek az elektronikus eszközök mind úgy lettek legyártva, hogy az élettartamuk ne legyen több pár évnél, hogy majd újra le kelljen cserélni őket.

 

Vissza a természethez, vissza a harmóniához

S ez a sok mű dolog, szemben a valóban természetes, organikus anyagokkal, – amik az életvitelünkben is egészen mást jelentenének – igazából nem tesznek jót az emberrel. Műszaki emberekként, akik az építőiparhoz kötődő tevékenységet folytatunk, pontosan ezért kerestünk, olyan területet, ahol az természetességet, az organikusságot visszacsempészhetjük az emberek életébe. A fanyílászárók lettek a filozófiánk legkifejezőbb eszközei. A fa ugyanis, még feldolgozott állapotában is élettel teli és mindig egyedi. Nincs két egyforma erezet, mintázat. Mindig más történetek bújnak meg egy-egy faanyagban. Mást látott élete során az egyik fa, mint a másik. A fából készült  termékeinkkel ezeknek a történeteknek a sokaságát, az élet nyüzsgését, az erdők természetes hangjait és csodálatos látványát adhatjuk vissza.

A fanyílászárók szépsége, különleges esztétikája, megsokszorozza az otthonunk értékét. A fanyílászárók segítségével természetes módon lélegzik az otthonunk. A fények máshogyan verődnek vissza, vagy nyelődnek el a megfelelően kezelt fafelületeken. Egészen más fényben élünk a fanyílászárók borította falak mögött. A ház érzékszervei a nyílászárók és egészen természetes, organikus az élet a fanyílászárók segítségével. Az idővel, ahogy mi is, a fa is változik, de ugyanolyan jó értelemben nemesedik, mint mi. A fa lassan nő meg, de ez adja tartósságát. A fa nyílászárók sokkal hosszabb távra szólnak, mint a műanyag társaik, hisz történelmi, több évezredes épületek fanyílászárói még ma is ugyanolyan gyönyörűséggel töltenek el minket, mint az adott ház egykori lakóit.

Mi ezt a természetességet, organikusságot, ezt az életteli világot, amit évezredekig is megőrizhetnek az utódaink, nyújtjuk nyílászáróinkkal és szolgáltatásainkkal az ügyfeleinknek.